ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

ایجاد یک حساب کاربری

پر کردن فیلدهایی که با ستاره (*) نشانه گذاری شده ضروری است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *

فروش بدون واسطه محصولات گیلان

روش تشخیص برنج خوب ایرانی

 این روزها پیدا کردن برنجی که یاد برنج های اصیل ایرانی را در یادمان زنده کند، کار سختی شده است. حالا بازار برنج در انحصار محصولاتی است که از کشورهای دور و نزدیک به ایران می آیند و قیمت نسبتا مناسبشان طرفداران آنها را هم زیاد کرده است. بیشتر این برنج ها خوب قد می کشند، بعضی هایشان هم عطر خوبی دارند اما اغلب آنها پس از پخت طعم ندارند و مثل دانه های پلاستیکی، شق و سفت می شوند.

نکات خرید برنج,راهنمای خرید برنج,راهنمای خرید برنج ایرانی

نکات خرید برنج

تقلب هم در بازار برنج فروشی زیاد است و حتی اگر دقت هم بکنی باز برنج های مخلوط به اسم برنج یکدست را به خانه می بری ولی با این همه راه هایی وجود دارد که با استفاده از آنها می توان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.

آکاایران: همیشه می گویند برنج کهنه بهتر از برنج نو است برای همین برنج های قدیمی گران تر از برنج های محصول امسال هستند. علت این مساله نیز این است که برنج هم،مانند هردانه دیگری در ابتدا مقداری آب دارد که پس از برداشت و خشک کردن آن، آب درونش تبخیر می شود. وقتی دانه برنج خشک، سفت و فشرده باشد هنگام پختن به خود آب جذب می کند و حجمش اضافه می شود و به اصطلاح ری می کند.

از یک پیمانه برنج ری دار خوب حدود 3 پیمانه چلو درمی آید. این در حالی است که برنج نمدار ری نمی کند. برای همین است که صرف با خرید برنج کهنه است و طبیعتا نتیجه ای نیز که از آن حاصل می شود، بهتر است. ولی تشخیص دادن این که چه برنجی مرغوب است، خودش تخصص می خواهد ولی یک اصل کلی می گوید برنج اعلای انباری، خشک، باریک، سخت و نیمه بلوری است و زیردندان به آسانی خرد نمی شود. پس هنگام خرید برنج چند دانه از آن را زیر دندان له کنید و وقتی این کار با سختی انجام شد، معلوم است که برنج نو نیست.

برای تشخیص عطر و طعم برنج نیز یک مشت کوچک از آن را میان کف دو دست خوب بمالید و روی آن با دهن بدمید ـ یا به اصطلاح «ها»کنید ـ و سپس بو بکشید اگر برنج عطر داشته باشد خودش را نشان می دهد. این کار را به روش دیگری نیز می توانید انجام دهید یعنی چند دانه از برنج را در دهان ریخته بجوید و مزه آن را بچشید.

بیشتر برنج های موجود در بازار دانه های شکسته یا به اصطلاح نیمدانه دارند که پس از پخت بر کیفیت برنج اثر می گذارند. پس اگر می خواهید برنجی یکدست و بدون نیمدانه داشته باشید کمی از آن را در کف دست بریزید و سپس دقت کنید که از میان دانه ها چند درصد نیمدانه است. با این آزمایش یکدست بودن برنج (یعنی مخلوط نبودن) را هم می توانید معلوم کنید. این نکته مهمی است و یکدستی برنج بسیار اهمیت دارد زیرا مدت پخت هر برنج با نوع دیگر فرق دارد و برنج مخلوط را نمی توان خوب از آب درآورد.

پس از خرید برنج نوبت به رعایت نکاتی ظریف برای نگهداری بهتر از آن می رسد. یادتان باشد برنج باید در جای خشک انبار شود. گرمای عادی تابستان به برنج صدمه نمی زند ولی رطوبت آن را خراب می کند پس محل انبار کردن برنج باید دور از هرگونه آب و رطوبت باشد. انواع آفت ها ممکن است داخل برنج شوند، از آن تغذیه کنند و درون دانه های آن تخم بگذارند.برای جلوگیری از حمله این آفت ها می توان مقداری نمک کوبیده روی برنج ریخت وآن را زیرو رو کرد تا لایه ای از نمک روی دانه های برنج را بپوشاند. همچنین می توان روی ظرف برنج را با پارچه پوشاند تا هم بخار آب از آن خارج شود و هم آفت تازه ای داخل آن نشود.


نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جاده رویایی اسالم خلخال آنلاین

جدیدترین اخبار پزشکی و تغذیه

  • خبرنامه ماهیانه

     شبکه خود را در این قسمت ثبت نمایید:

    تماس با ما

    چه کسی آنلاین است؟

    ما 27 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

    آمار بازدیدکنندگان سایت

    286491
    امروز
    دیروز
    هفته جاری
    هفته گذشته
    ماه جاری
    ماه گذشته
    بازدید کل
    197
    179
    1273
    270743
    3644
    4646
    286491

    آی‌پی شما: 3.226.251.81
    امروز: شنبه، 02 شهریور 1398 - ساعت: 20:06:28